Кабачковий сезон не за горами і вже незабаром стіл ломиться від різних страв із цим чудовим овочом. Ну а поки що купуємо кабачки в магазині і готуємо не часті, але такі смачні та бажані страви, однією з яких я хочу з вами поділитися.
Нам знадобиться:
- кабачки – 2-3 шт.
- сир твердий – 200 г
- морква – 2 шт.
- йогурт або майонез, сметана – 2 ст.л.
- часник – 2-3 зубчики
- зелень кропу
- олія соняшникова для обсмажування
- сіль, перець за смаком, солодка паприка
Покроковий рецепт приготування:
Кабачки нарізаємо на кружечки, не солимо.
Обсмажуємо кабачки на олії з двох сторін до золотистого кольору і викладаємо на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
Сиру моркву натираємо на дрібній тертці.
До моркви додаємо натертий сир, подрібнену зелень і пропущений через перес часник. Солимо і перчимо на смак. Також можна додати трохи копченої паприки.
Заправляємо майонезом або сметаною та перемішуємо масу.
Формуємо закуску: кабачок, начинка, кабачок, начинка, кабачок – 3 кружки кабачка, промазані начинкою.
Закуска готова! Це дуже смачно. До речі, якщо залишиться начинка, то її можна використовувати як намазку на хліб.
Яка вам ідея? Будемо раді, якщо ви поділіться своєю думкою у коментарях!