Яблучний пиріг зі сметанною заливкою: тане в роті і смачніше “шарлотки”

Думала, що вийде звичайний яблучний пиріг, а вийшло просто неймовірно смачно! Тепер ніяку шарлотку готувати і не хочеться – цей рецепт яблучного пирога зі сметанною заливкою мій фаворит на даний момент.

Записуйте рецепт, адже цей пиріг виходить дуже смачний!

Нам знадобиться:

  • яблука – 2-4 шт залежно від розміру
  • яйця – 1 шт
  • масло вершкове – 150гр
  • сметана – 100гр у тісто+300гр у заливку
  • борошно – 250гр в тісто та 2 ст.л. у заливку
  • цукор – 150гр
  • розпушувач – 1 чайна ложка
  • ванілін або ванільний цукор за смаком
  • кориця за бажанням
  • олія соняшникова для змащування форми

Покроковий рецепт приготування:

Спочатку зробимо тісто. Змішуємо сметану і розм’якшене вершкове масло, додаємо борошно, розпушувач і замішуємо тісто. Ні сіль, ні цукор додавати не потрібно. Тісто прикриваємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на 30-60 хвилин.

Потім розкачуємо тісто за розміром форми, укладаємо його, притискаючи до бортів форми. Виделкою робимо кілька проколів. Вийшла основа для пирога.

Кладемо далі нарізані яблука і заливаємо сметанною заливкою. Для заливки змішуємо сметану, яйце, цукор (можна додати ще й ванільний цукор), трохи борошна.

Пиріг готуємо у розігрітій духовці 50-60 хвилин. Температуру виставляємо 180 градусів. Смачний ароматний яблучний пиріг зі сметанною заливкою готовий!

Приємного апетиту, дорогі мої!

Оцініть статтю
( 12 оцінок, середнє 3.33 з 5 )
Добавити коментарій

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Яблучний пиріг зі сметанною заливкою: тане в роті і смачніше “шарлотки”
Ті самі – з дитинства! Печиво “Горішки” зі згущеним молоком