Сьогодні хочу поділитися рецептом салату «Щоденний» із пекінської капусти та помідора. Це дуже смачний салат на кожен день, покажу два варіанти заправки, вибір за Вами.
Нам знадобиться:
- пекінська капуста -200г
- помідори – 2шт
- часник – 2 зуб
- сир твердий – 50г
Для заправки №1:
- олія соняшникова – 150мл
- яйце – 1шт
- гірчиця – 1/2ч.л.
- сіль – 1/2ч.лш.
- цукор – 1/3ч.л.
- сік лимона – 1ч.л.
Для заправки №2:
- конопляна олія – 2ст.л.
- ядра коноплі – 1-2ч.л.
Покроковий рецепт приготування:
Беремо пекінську капусту, поріжемо її соломкою, злегка капусту помнемо, але не сильно, тільки злегка, так вона буде ніжнішою і соковитішою.
Вага капусти у мене приблизно 200 грам, свіжі помідори 2 штуки поріжемо часточками і додаємо до капусти, сир натираємо на великій тертці грам 50 (до речі, якщо немає сиру можна його не додаємо) додаємо до овочів і додаємо часник, пропущений через прес для часнику.
Перший варіант заправки – це майонез. Я готовлю домашній. Наливаємо в банку 100 мл олії, розбиваємо 1 яйце, збиваємо, тепер додаємо гірчицю і сік лимона, і цукор із сіллю, ще раз пробиваємо блендером.
Заправляємо майонезом та перемішуємо. Салат готовий.
Другий варіант заправляємо конопляною олією і посипаємо ядрами конопель. Сіль за смаком.
До речі, замість часнику можна додати зелену цибулю. Салат готовий, подаємо до вечері або до обіду.