Готуємо консервований манго зі звичайного гарбуза

Гарбуз є чудовим і дуже універсальним з овочів, який багато хто недооцінює. А з гарбуза можна приготувати безліч страв, наприклад, чудовий десерт, закатавши його на тривале зберігання. При відкритті такий десерт із гарбуза матиме смак консервованого манго.

Нам знадобиться:

  • гарбуз – 3 кг в очищеному вигляді,
  • 1 стиглий лимон,
  • 3 солодких апельсина,
  • лимонна кислота – 10 грам,
  • цукор – 600 грам.

Покроковий рецепт приготування:

Гарбуз очищаємо від шкірки та насіння, нарізаємо кубиками. Апельсини миємо, ошпарюємо. З двох плодів знімаємо цедру, після чого нарізаємо кубиками м’якоть. Апельсин, що залишився, нарізаємо разом зі шкіркою. Також зі шкіркою нарізаємо і лимон.

Готуємо консервований манго зі звичайного гарбуза

Перемішуємо нарізані цитрусові у великій мисці, додаємо лимонну кислоту, цукор, перемішуємо ще раз до розчинення крупинок. Додаємо в миску нарізаний гарбуз. Перемішуємо і залишаємо так на 3 години, накривши миску плівкою та кришкою. Протягом цього часу масу потрібно перемішати ще 2-3 рази.

Готуємо консервований манго зі звичайного гарбуза

Банки та кришки миємо, стерилізуємо. Розкладаємо гарбуз у банки, заливаючи соком, що утворився, накриваємо кришками (не закочуючи). Ставимо банки в каструлю з теплою водою, постеливши на дно кухонний рушник. Доводимо воду в каструлі до кипіння при середньому нагріванні, після чого банки проварюємо об’ємом 0,5 літра – 20 хвилин, а літрові – 35 хвилин. Після стерилізації банки одразу ж закручуємо.

Даємо банкам охолонути в перевернутому вигляді, потім, прибираємо їх у темне прохолодне місце для зберігання. Пробувати такий десерт можна вже через тиждень.

Оцініть статтю
( 2 оцінки, середнє 3 з 5 )
Добавити коментарій

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Готуємо консервований манго зі звичайного гарбуза
Ідеальний рецепт сирників на сніданок. Виходять завжди дуже смачні та ніжні